Kasza gryczana z warzywami

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawka z kaszy to pomysł na szybki, tani, smaczny, ale i wartościowy obiad. Do zrobienia w kilka chwil, nawet gdy mamy niewiele czasu

Składniki:

  • dla 4 osób:
    2 woreczki kaszy gryczanej
    2 małe papryki
    2 małe cukinie
    200 g pieczarek
    100 g pomidorków koktajlowych
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    zielona pietruszka
    pieprz, sól, oregano (lub ulubione przyprawy)
    odrobina oleju lub masła do podsmażenia warzyw
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki i podsmażyć.
  • 3. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
  • 4. Paprykę i cukinie pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Dusić kilka minut pod przykryciem.
  • 5. Następnie dodać kaszę, pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki, przeciśnięty lub starty czosnek, pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać. Przyprawić i dusić jeszcze przez chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Notka redakcyjna

PP_12-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować