Kasza z sosem pieczarkowym, jest to danie, które szybko się robi i w dodatku jest pożywne.
Więcej niż 10 osób
Składniki:
1 woreczek kaszy gryczanej
30 dkg pieczarek
½ pęczka zielonej pietruszki (u mnie już z własnej działki)
100ml śmietany (ja użyłam łaciatej do zup i sosów)
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła
Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze ugotować. Pieczarki opłukać, oprać i pokroić w talarki (jeżeli pieczarka jest duża przekroić na pół). Pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle i poprawić do smaku.
Gdy kasza będzie już gotowana do podsmażonych pieczarek dodać śmietany i zielonej pietruszki. Chwile podsmażyć aż zgęstnieje. Gorące podawać z kaszą.
Komentarze