Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

4.46 (191 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Kasza z sosem pieczarkowym, jest to danie, które szybko się robi i w dodatku jest pożywne.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
    30 dkg pieczarek
    ½ pęczka zielonej pietruszki (u mnie już z własnej działki)
    100ml śmietany (ja użyłam łaciatej do zup i sosów)
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.46 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza reyczana z sosem pieczarkowym 1. Kasze ugotować. Pieczarki opłukać, oprać i pokroić w talarki (jeżeli pieczarka jest duża przekroić na pół). Pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle i poprawić do smaku.
    Gdy kasza będzie już gotowana do podsmażonych pieczarek dodać śmietany i zielonej pietruszki. Chwile podsmażyć aż zgęstnieje. Gorące podawać z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować