Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą

4.49 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Lekkie danie z kaszy. Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą to świetny dodatek np do mięsa.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :

    300g kaszy bulgur,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    1 puszka fasoli czerwonej,
    1 puszka pomidorów krojonych,
    sól,
    pieprz,
    1/2 łyżeczki chilli,
    awokado,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wsyp kaszę. Dodaj pomidory i wlej 1-1,5 szklanki wody. Duś pod przykryciem 10 minut. Dodaj odsączoną kukurydzą i fasolę. Jeśli die będzie gęste dolej niewielką ilość wody. Duś całość 5 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Kaszę podawaj z plasterkami awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Fasola Kukurydza Pomidor Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować