Kartacze z mięsem wieprzowym okraszone ziołową cebula

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

smaczne i sycące :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg surowych ziemniaków
    około1 \2 kg ziemniaków ugotowanych
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki soli
    Nadzenie:

    około 60 dag łopatki
    2 średnie cebule
    Sól do smaku
    Pieprz świezo zmielony do smaku
    2 łyżki oleju
    do okraszenia :
    2 cebule
    zioła bazyli oregano
    suszona natka
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Kartacze z mięsem wieprzowym okraszone ziołową cebula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1\2 kg ziemniaków ugotowac, ,ostudzic, przecisnąc przez praskę.
    Surowe ziemniaki zetrzec drobno na tarce, odcisnąć sok( sok odstawic bo bedzie potrzebny)
    W msce umiescic ziemnaki ugotowane i surowe, dodac sok ziemniaków , mąkę sól , zagniesc ciasto.
    Mięso ugotowac w lekko osolonej wodzie, następnie zmielić. Cebulę , drobno posiekać, zeszklic na oleju , dodac do mięsa, wymieszać

    Z ciasta uformowac dość gruby wałek ,kroic na długość około 5 cm, z każdego kawałka dłońmi formować placki, nakładac farsz , sklejac.. Formowac w dłoniach na owalny kształt.
    Gotową w lekko osolonej wodzie prze z około 12-13 minut.
    Odcedzic.
    Na patelni zeszklic posiekane cebule , dodac zioła i peprz, wymieszac.
    Kartacze okraszac ziołową cebulka , smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować