1.Ciasto:
Wodę zagotować z margaryną. Następnie wsypać mąkę, energicznie wymieszać i gotować ok. 3 min, ciągle mieszając, aż powstanie jednolite ciasto. Pozostawić do ostygnięcia. Gdy będzie już zimne, zmiksować go mikserem i połączyć z jajkami, dodając po jednym jajku. Gotowe ciasto podzielić na 2 części. Dno formy posmarować margaryną i wyłożyć połowę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec w tej temp. 15 min. Następnie obniżyć temp. do 150 stopni (ok. 15 min). Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
2.Szklankę mleka wymieszać z budyniami i cukrem, a następnie wlać do gotującego się mleka. Gotować przez chwilę, ciągle mieszając (trzeba uważać, aby się nie przypaliło). Ostudzić budyń.
Masło z margaryną ubić i dodawać do niej po łyżce budyniu. Gdy powstanie gładka i puszysta masa, połączyć z pokrojoną w kostkę czekoladą, połamanymi orzechami i rodzynkami. Gotową masę rozsmarować na jednym blacie i przykryć drugim. Wstawić do lodówki.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Porady
Więcej moich przepisów na http://margaretscookies.blogspot.com/
Komentarze