Karp w panierce z pieprzem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smażony karp w innym wydaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • kawałki karpia
    1 ząbek czosnku
    1 szklanka mąki
    1 opakowanie pieprzu cytrynowego
    1 łyżka przyprawy do ryb
    sól
    1 jajko
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w panierce z pieprzem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp w panierce z pieprzem cytrynowym 1. Kawałki karpia nacieramy posiekanym czosnkiem i oprószamy przyprawą do ryb.
    Na talerz dajemy mąkę i i opakowanie pieprzu cytrynowego. Na drugi talerz roztrzepujemy jajko z szczyptą soli.
    Panierujemy kawałki karpia: najpierw w mące następnie jajko i znów do mąki .
    Smażymy na głębokim tłuszczu
  • Karp w panierce z pieprzem cytrynowym 2. Smażymy na głębokim tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (180 ocen)

karp w panierce

To może cię zainteresować