Karp smażony w zalewie

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Karp w innej osłonie, można podać jako przystawke

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg małych karpi
    bułka tarta 3-4 jajka
    sól,pieprz
    Zalewa octowa :
    5 szkl.wody
    1szkl.octu 10%
    1łyżeczka soli
    10łyżeczek cukru
    3liście laurowe
    10ziaren ziela angielskiego
    1duża cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Karp smażony w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2b9767f 1. Ryby oczyścić i wymyć i podzielić na kawałki.Posolić i odstawić na ok. 1 godz. do lodówki . Jajka roztrzepać i zanurzać ryby :obtoczyć w bułce ,usmażyć na oleju.

    2.Zalewa octowa:
    Cebule pokroić w półksiężyce i dodać resztę składników .Od zagotowania gotować zalewe ok. 5 min.
    Ryby ułożyć do czystycz słoików i zalać zimną zalewą ,(nie gotować ), Słoiki zakręcić i po 3-4 dniach są gotowe do spożycia . Przechowywać w chłodnym miejscu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karp Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować