KARP PIECZONY PODAWANY Z CEBULKĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Alternatywny sposób na podanie karpia... Może być na wigilię, ale świetnie się sprawdzi na zwykły obiad lub kolację. Karp pieczony z dodatkiem cebuli i rodzynek.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 karp sprawiony ok.1,5 kg
    3-4 obrane cebule
    2 łyżki sparzonych rodzynek
    100 ml wody
    masło
    biały ocet winny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp pieczony podawany z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp pieczony 1. Karpia dokładnie natrzyj solą wewnątrz i z zewnątrz. Odstaw.
    W formie do zapiekania lub na blaszce rozpuść 2-3 łyżki masła, ułóż rybę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 45 minut. W trakcie pieczenia, rybę polej rozpuszczonym masłem.
  • 2. Cebulę pokrój w plasterki, wrzuć do rondla, zalej wodą i gotuj do miękkości. Odcedź na durszlaku.
    W rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj cebulę i smaż kilka minut. Wsyp rodzynki i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz octem winnym. Duś do połączenia smaków.
  • 3. Upieczonego karpia podaj z duszoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować