Karp marynowany w cebuli

4.4 (212 ocen)

  • 20 min

W Święta Bożego Narodzenia przygotowuję karpia na parę sposobów a oto jeden z nich. Naprawdę warto wypróbować.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg dzwonków z karpia
    1 kg cebuli
    1 cytryna
    1 kostka masła
    bułka tarta
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (212 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp marynowany w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp marynowany w cebuli 1. Karpia umyć. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Dzwonki z karpia skropić sokiem z cytryny posolić i popieprzyć. Do garnka włożyć warstwę cebuli posolić, popieprzyć na to warstwę karpia i znów cebula posolić, popieprzyć. Tak do wyczerpania składników, ostatnia warstwa to cebula. Przykryć garnek i odstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc.
  • Karp marynowany w cebuli. 2. Gdy karp się zamarynuje, usunąć cebulę i opłukać karpia pod bieżącą wodą. Każdy dzwonek lekko skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozpuścić masło i smażyć karpia na małym ogniu, na złoty kolor.
  • Karp marynowany w cebuli. 3. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować