Karkówka z bukietem warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taka karkówka jest naprawdę bardzo smaczna.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka: 0.5 kilograma
    - sos sojowy: 8 łyżek
    - olej: 8 łyżek
    - cytryna: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - suszony tymianek: 1 łyżeczka
    - suszony majeranek: 1 łyżeczka
    - kostka bulionu z warzyw: 1 sztuka
    - oliwa: 6 łyżek
    - sól, pieprz: 1 szczypta

    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - pieczarki: 15 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić. Zalać marynatą z sosu sojowego, oleju, musztardy, roztartego czosnku, ziół, pieprzu i soli. Odstawic na 3 godziny. W czasie marynowania kotlety 2-3 razy obrócić.
  • 2. Warzywa umyć, obciąć końce cukinii. Paprykę pozbawić nasion. Cebule obrać. Pokroić cukinię i cebulę w plastry, papryki w paski. Pieczarki umyć, pokroic w plastry.
  • 3. Kostkę bulionu rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku, ostudzić dodać oliwę, sok z cytryny i sporo pieprzu.
  • 4. Warzywa i pieczarki zalac marynatą, odstawić na godzinę.
  • 5. Kotlety wyjąć z marynaty, piec na tacce aluminiowej po 15 minut z każdej strony. Obok ułożyć warzywa i pieczarki i piec po 5 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować