Karkówka z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić. Zalać marynatą z sosu sojowego, oleju, musztardy, roztartego czosnku, ziół, pieprzu i soli. Odstawic na 3 godziny. W czasie marynowania kotlety 2-3 razy obrócić.
2.Warzywa umyć, obciąć końce cukinii. Paprykę pozbawić nasion. Cebule obrać. Pokroić cukinię i cebulę w plastry, papryki w paski. Pieczarki umyć, pokroic w plastry.
3.Kostkę bulionu rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku, ostudzić dodać oliwę, sok z cytryny i sporo pieprzu.
4.Warzywa i pieczarki zalac marynatą, odstawić na godzinę.
5.Kotlety wyjąć z marynaty, piec na tacce aluminiowej po 15 minut z każdej strony. Obok ułożyć warzywa i pieczarki i piec po 5 minut z każdej strony.
Komentarze