KARKÓWKA W SOSIE WINNO- CEBULOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

POLECAM, BO JEST AROMATYCZNA .

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół karkówki z porcji sklepowej, 7 plastrów
    Sól morska
    Kolorowy pieprz mielony
    6-7 sztuk dużej cebuli
    przyprawa uniwersalna
    1 torebka francuskiej zupy cebulowej
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Kilka ziarenek pieprzu kolorowego
    2 suszone grzybki
    Borowik suszony zmielony
    0,5 szklanki wina u mnie Cinzano Rosso
    Czosnek granulowany
    Trochę smietany 30% ok. ¼ szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie winno- cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół karkówki pokroić na plastry( 7 sztuk), przyprawić solą morską z czosnkiem i kolorowym pieprzem. Szczelnie przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    W tym czasie pokroić cebule w krążki i zeszklić na smalcu , dodając do niej 1 łyżkę przyprawy uniwersalnej i szczyptę cukru.
    Następnie obsmażyć mięso na rumiano na smalcu i przełożyć je już bez tłuszczu do cebuli.
    Rozpuciscić w dużej szklance wrzątku francuską zupę cebulową w proszku Knorr, wlać do mięsa, wkruszyć 2 listki laurowe, wrzucić 4 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarn kolorowego pieprzu, 2 suszone grzybki i trochę zmielonych suszonych grzybków. Wlać ok. 0,5 szklanki wina Cinzano Rosso, przykryć i na wolym ogniu dusić do miękkosci. Na koniec doprawić czosnkiem granulowanym i wlać smietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować