Karkówka w sosie pieprzowym

4.5 (145 ocen)

Pyszne, miękkie, pikantne mięsko.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    200 ml słodkiej śmietanki 12 %
    1 szklanka bulionu z warzyw
    Delikat
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie pieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy delikatem. Smażymy na rozgrzanym oleju , obracając kilka razy z każdej strony. Dobrze wysmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Bulion mieszamy ze śmietanką i mocno doprawiamy pieprzem. Sosem zalewamy mięso i zapiekamy ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z ziemniaczkami lub do makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować