Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Trudny

Karkówka pachnąca wiosną, czyli rabarbarem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Trudny

Składniki:

  • •ok 500 g karkówki w plastrach
    •cebula
    •2 łodygi rabarbaru
    •szklanka soku jabłkowego
    •2 łyżki miodu wielokwiatowego
    • zioła prowansalskie
    •pieprz młotkowany z kolendrą
    •sól
    olej rzepakowy do smażenia

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Na cebulę położyć lekko rozbite i oprószone ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą mięso.

    Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze części. Dodać na patelnię. Zalać wszystko sokiem jabłkowym i przykryć. Dusić ok 35 min. Od czasu do czasu pomieszać. Na ok 10 min. przed końcem duszenia dodać miód.

    Podawać np. z sałatami.

    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy