KARKÓWKA W PORACH

4.5 (167 ocen)

Por to kopalnia zdrowia uwielbiam za jego smak i różnorodność w połączeniu z karkówką smakuje wybornie

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    500 G karkówki
    3 białe części pora
    2 cebule
    1 szklanka białego wytrawnego wina
    2 łyżki przyprawy do mięsa
    4 łyżki oliwy

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ol73we 1. WYKONANIE:
    Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w nie dużą kostkę . Przyprawiamy przyprawą do mięsa i oliwą . Odstawiamy do zamarynowania na około 1 godzinę . Cebulę obieramy i kroimy w piórka a por dokładnie myjemy aby nie było piachu i kroimy w pół krążki . Na rozgrzaną głębszą patelnie loduje mięso , obsmażamy z każdej strony i dokładamy pokrojoną cebulę z porem . przesmażamy i wlewamy wino Dusimy wszystko razem około 40 minut. Podajemy z ziemniakami , kaszą bądź chlebem . Gotowe smacznego

Porady

na koniec duszenia mozna dodać białego pieprzu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować