KARKÓWKA W KETCHUPIE

4.5 (143 ocen)

  • 20 min

PRZEPYSZNA, MIĘKKA I SOCZYSTA MOŻE BYĆ PODANA ZARÓWNO Z RYŻEM, ZIEMNIAKAMI, A TAKŻE KASZĄ KUS KUS. POLECAM!

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 kg karkówki b/k
    - 3 duże cebule
    - ketchup pikantny
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości ok.1,5 cm, z obu stron posolić i popieprzyć do smaku.
    2. Cebulę pokroić na średniej grubości plasterki.
    3. Następnie w naczyniu żaroodpornym warstwami kładziemy cebulę, karkówkę, ketchup, cebula, karkówka, ketchup, itd.
    4. Zamknięte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 1,5 h.
    Karkówka jest bardzo mięciutka i soczysta.

Porady

ABY KARKÓWKA BYŁA SMACZNIEJSZA MOŻEMY JĄ POKROIĆ I PRZEŁOŻYĆ CEBULĄ DZIEŃ WCZEŚNIEJ.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować