Karkówka po prowansalsku

4.5 (149 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Danie wymyślone i wykonane przez mojego męża :-)

  • 4 godz. 20 min

Składniki:


  • 1,5 kg karkówki wieprzowej
    pół szklanki ketchupu łagodnego
    pół szklanki wody
    3 łyżki koncentratu
    2 łyżki musztardy
    6 liści laurowych
    świeżo zmielony pieprz
    sól morska
    2 łyżki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Karkówka po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka w marynacie 1.
    Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Przekładamy ją do naczynia w którym będzie się marynowała.
    Wszystkie składniki na marynatę ( z wyjątkiem ziół prowansalskich ) mieszamy ze sobą i zalewamy karkówkę. Wkładamy do lodówki na ok. 4 godziny.
  • karkówka w naczyniu żaroodpornym 2.
    Zamarynowaną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy z wierzchu ziołami prowansalskimi.
  • karkówka 3.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 1,5 godziny. W czasie pieczenia raz odwracamy plastry mięsa.
  • karkówka po prowansalsku 4. Plastry karkówki podajemy polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować