Karkówka pieczona w miodowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, pieczona karkówka w marynacie. Możemy podać do obiadu lub z pieczywem. Polecam.

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,30 kg karkówki
    2 łyżki octu balsamicznego 6 %
    3 łyżeczki musztardy
    3 łyżeczki miodu
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka z czubkiem ziół prowansalskich
    1 łyżeczka z czubkiem słodkiej papryki
    1 łyżeczka z czubkiem soli
    1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
    rękaw do pieczenia
    blaszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Karkówka pieczona w miodowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy na 3 godziny. Wkładamy do rękawa i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 2. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Rozcinamy worek i dopiekamy jeszcze przez 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować