KARKÓWKA MARYNOWANA W MUSZTARDZIE

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Karkówka jest pyszna i prosta do przygotowania. Idealna na niedzielny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • • ½ kg karkówki
    • 4 łyżki przyprawy w płynie
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • Po 1 łyżeczce majeranku, bazylii, oregano

    Do panierowania:
    • 2 jajka
    • 4 łyżki startego żółtego sera
    • Mąka, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka marynowana w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokrój na kotlety i lekko rozbij tłuczkiem. Z przyprawy w płynie, musztardy, oliwy, soku z cytryny, czosnku przeciśniętego przez praskę i przypraw zrób marynatę. Posmaruj nią kotlety z obu stron i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
  • 2. Następnie zdejmij nadmiar marynaty z kotletów i panieruj je kolejno w: mące, roztrzepanych jajach i bułce tartej wymieszanej pół na pół z tartym serem.
  • 3. Kotlety włóż na rozgrzaną oliwę i smaż do lekkiego zrumienienia przez około 1-2 minuty z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień i smaż jeszcze około 10 minut, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę, aby się nie przypaliły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować