Karkówka duszona z grzybami

4.5 (198 ocen)

  • 3 godz.

Przygotowana na patelni jest mięciutka i krucha. Budzi podziw u zjadaczy i niedowierzanie, że może być tak delikatna i smaczna.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 70 - 80 dkg karkówki,
    1 cebula,
    grzyby suszone ( ja dałam pół litrowego słoika ),
    sól, pieprz, suszone i zmielone warzywa lub przyprawa uniwersalna,
    1 łyżka oleju rzepakowego (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka duszona z grzybami 1. Grzyby suszone namoczyć w wodzie około 2 h wcześniej. Karkówkę pokroić na plastry, rozbić, doprawić przyprawami. Zrumienić na patelni głębokiej z obu stron. Dodać cebulę pokrojoną w drobną ksoteczkę i odcedzone grzyby.
  • 2. Podlać małą ilością wody i przykryć. dusić około 40 minut. Doprawić. Można na koniec ewentualnie zagęścić sos, jednak ja tego nigdy nie robię. Podawać z ziemniakami, kluskami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować