Karkówka duszona w soku pomidorowym z szybkowaru

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Karkówka duszona z szybkowaru. Proste i treściwe danie na obiad.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki,
    1 papryka czerwona,
    1 cebula,
    500 g pieczarek,
    750 ml soku pomidorowego,
    sól,
    pieprz,
    czosnek granulowany,
    2-3 ząbki czosnku,
    papryka czerwona

Karkówka duszona w soku pomidorowym z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w kostkę wrzucić do szybkowaru. Dodać pokrojone warzywa, posypać przyprawami i zalać sokiem pomidorowym. Wszystko wymieszać i gotować około 45 minut w szybkowarze. Gdyby konsystencja sosu była za rzadka można zaciągnąć mąka (2-3 łyżki) rozbełtaną w odrobinie wody i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z młodymi ziemniakami, kaszą lub z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy