Karczek z cebulą, czosnkiem i musztardą francuską

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 40 min

Karczek nadziewany to świetny pomysł na niedzielny lub świąteczny obiad. Mięso pieczemy w rękawie lub foli spożywczej, dzięki czemu jest miękkie i soczyste. Nadziałam je cebulą, czosnkiem, marchewka i musztardą francuską.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1,5 kg karczku
    1/2 łyżeczki soli
    pieprz, słodka i ostra papryka do smaki
    5 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę
    1 łyżeczka majeranku
    3 łyżki musztardy francuskiej
    1 duża cebula, pokrojona w talarki
    1 marchewka, starta na tarce jarzynowej
    3 łyżki oleju
    rękaw do pieczenia mięsa
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek z cebulą, czosnkiem i musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23bp3gq 1. Karczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i przyprawami. Odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce.
    Na patelni podpiekamy cebule z marchewką, lekko solimy, prużymy aż zmięknie i lekko się podpiecze. Farsz studzimy.
  • image-266h5ai 2. Karczek nacinamy, do połowy, tak aby powstały małe kieszonki w które nakładamy cebulę z marchewką, następnie mięso smarujemy po wierzchu musztarda francuską.
    Przekładamy je delikatnie do rękawa, następnie do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 *C.
  • image-26fhxra 3. Karczek wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na plastry. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować