Kapusta zasmażana z kopytkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kopytka:

    800 g ziemniaków
    2 jajka
    300 g mąki pszennej


    Kapusta zasmażana:

    300 g surowego boczku
    1 cebula
    500 g białej kapusty
    1 pełna łyżka mąki
    500 ml bulionu warzywnego

Kapusta zasmażana z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta zasmażana z kopytkami 1. Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
    Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki.
    Koperek siekamy, dodajemy do kapusty.
    Podajemy razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy