Kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

doskonała jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny obiad

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty świeżej
    20 dag kiełbasy cienkiej
    1/2 cebuli
    jarzynka
    sól, pieprz
    majeranek
    1 łyżka mąki
    1 łyżka kwaśnej śmietany

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, gotować aż będzie miękka. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać osączoną kapustę, podlać ok. 1/2 szkl. wody, dusić pod przykryciem 10 min. Doprawić przyprawami, posypać łyżką mąki po całej kapuście, wymieszać, następnie dodać śmietanę, chwilę pogotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy