Pyszna kapusta kiszona z kiełbasą warzywami i dodatkiem śmietany. :)
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
20 dag kapusty kiszonej,
mała marchewka,
2 większe cebule,
20 dag pieczarek,
1/2 dużej papryki czerwonej,
20 dag kiełbasy,
3 łyżki oleju,
2 płaskie łyżki śmietany,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
sól i pieprz,
woda.
Kapusta z kiełbasą, warzywami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry.
Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około 7 minut.
Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut.
Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut.
Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Komentarze