Kapusta młoda zasmażana ze skwarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Kto z nas nie tęskni za schabowym z młodymi ziemniaczkami, a do tego idealna, niezastąpiona kapusta młoda z zasmażką. Każdy może ulec takiej pokusie.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    6 plastrów boczku ( grubsze )
    1 mała cebula
    1 łyżka oleju
    1 łyżka mąki
    Kosta rosołowa naturalna
    12 ziaren pieprzu
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1 łyżka octu 10%
    Vegeta naturalna.
    1/3 szklanki posiekanej natki koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Skwarki

Kapusta młoda zasmażana ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta młoda zasmażana ze skwarkami 1. Kapustę dziele na połowę, później na ćwiartki i kroje na drobne paski.
  • Kapusta młoda zasmażana ze skwarkami 2. Pokrojoną kapustę do garnka i zalewam wodą tak 2/3 żeby przykryło kapustę do tego daje przyprawy ( kostka rosołowa/ziele angielskie/pieprz/ liść laurowy/ ocet) dodaje połowę koperku i gotuję od momentu zagotowania gotuję, aż kapusta będzie miękka ok 15-20 min.
  • 1 3. Przygotowuje zasmażkę do rondelka kroje boczek w drobną kostkę dodaje 1 łyżkę oleju i wkrajam obraną i drobno skrojoną cebulkę na wolnym ogniu wytapiam boczek, cebulka się zarumieni dodaję łyżkę mąki i mieszam. Odlewam 2/3 szklanki wody z kapusty i podbijam zasmażkę. Następnie odcedzam kapustę i zalewam gotową zasmażką dokładnie wymieszać, dodajemy resztę koperku i gdy się zagotuje jest już gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować