Kapusta czerwona na zimę

4.48 (180 ocen)

  • 40 min

Nie jestem zwolenniczką kapusty czerwonej,ale zrobiona z tego przepisu mi smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty czerwonej,2 jabłka,2 cebule
    Zalewa:1.5 szklanki wody,1 szklanka cukru,0.5 szklanki octu,2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kapusta czerwona na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,sparzyć wrzącą wodą i odcedzić.Cebulę pokroić w piórka i posypać solą,jak puści sok,odcedzić.Jabłka zetrzeć na jarzynce.Składniki zalewy zagotować w dużym garnku.Dodać do zalewy kapustę,cebulę i jabłka.Gotować 5 min.Przełożyć do słoików.Pasteryzować 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować