Kapusta chińska z wędzonym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kapusta chińska, to roślina wywodząca się z Azji,nazywana jest również pak choy, bok choy, chińską kapustą białą lub chińską boćwiną. Pak choi stanowi ciekawą propozycję użycia smażona, duszona czy gotowana, dodatek do zup jak i do dań głównych.

  • 10 min

Składniki:

  • kilka plasterków wędzonego surowego boczku
    2-3 pak choi
    2 małe cebulki
    2 suszone pomidory
    opcjonalnie kilka kropel sosu sojowego
    przyprawy do smaku ja dodałam po szczypcie papryki słodkiej, chili, kolendry, kminku, czosnku granulowanego, pieprzu i rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta chińska z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek smażymy na rumiano. Dodajemy pokrojoną cebulę i grubsze części pak choi smażymy 2 - 3 minuty. Dodajemy pokrojone pomidory i liście pak choi. Doprawiamy do smaku przyprawami i wedle gustu sosem sojowym. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować