Kapuśniak z kiszonej kapusty

4.48 (167 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 wędzone żeberka
    500 g kiszonej kapusty
    2 łyżki smalcu
    6 średnich ziemniaków
    2 średnie marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2,5 l wody
    1 łyżka mąki
    2 liście laurowe
    2 płaskie łyżki majeranku
    3 ziela angielskie
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (167 ocen)

Kapuśniak z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać wodą i gotować około 15 minut.
    Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy.
    do tego włożyć liście laurowe, ziele angielskie,i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
    Gotować około 15 minut, a następnie dodać kapustę kiszoną. Jeżeli jest ona zbyt kwaśna, można lekko przepłukać zimną wodą, doprawić zupę solą, pieprzem i majerankiem. Włożyć smalec i gotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do zupy. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Warzywa Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

To może cię zainteresować