Kapuśniak orientalny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia fusion pełną gębą :P . Trochę chińskiej, koreańskiej i tajskiej kuchni. Kochamy

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    1 cm korzenia imbiru
    1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej
    1,2 l bulionu drobiowego
    1 łyżka cukru palmowego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    1 garść pokrojonych w paski grzybów mun
    2 sztuki kapusty pak choi
    200 g makaronu Udon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak orientalny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak orientalny 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.
    Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.
    Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm ), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pak-choi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować