Kapuściane kotleciki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kotleciki są sposobem na wykorzystanie końcówki kapusty gdy pozostaje od gołąbków.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta włoska 1/3 główki
    jajko 1 szt
    cebula 1 szt
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej


Kapuściane kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy. Cebulę kroimy i rumienimy na oleju. Gdy kapusta wystygnie dodajemy jajko, cebule i kopiastą łyżkę tartej bułki. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

    Formujemy kotleciki, panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy