Domowy kapsalon. Holenderski fast food składający się z frytek, gyrosa, sera i ulubionych warzyw. Polecam!
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
kapusta pekińska lub lodowa
ogórek świeży
cebula biała
pomidorki koktajlowe
kukurydza
ser
frytki
pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.)
potrzebny będzie jeszcze pojemnik do zapiekania.
1.Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy. Frytki smażymy we frytkownicy lub w piekarniku. Pierś kurczaka podsmażamy na patelni.
2.Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Do pojemników nakładamy frytki, na to gyros i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min - do roztopienia sera.
3.Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę ulubione sosy. Smacznego!
Komentarze