Kanapka z jajkiem sadzonym, karmelizowaną cebulką i piklami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od cebuli. Na rozgrzane na patelni masło wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posypujemy solą. Szklimy ją na średnim ogniu, do momentu aż zmięknie i zbrązowieje, od czasu do czasu mieszając. Gdy przywiera do patelni, można podlać ją niewielką ilością wody. Na patelnię po karmelizowanej cebuli wrzucamy masło i podsmażamy przecięte na połówki bułki.
2.Na rozgrzany olej wrzucamy obrane i pokrojone w ósemki ziemniaki i smażymy do osiągnięcia złocistego koloru.
3.Na rozgrzane na patelni masło wbijamy jajka i smażymy w zależności od upodobań.
4.Mieszamy musztardę i majonez w stosunku 1:1 i doprawiamy pieprzem i solą.
5.Powstałym sosem musztardowo-majonezowym smarujemy bułki, układamy na nim karmelizowaną cebulkę i przykrywamy jajkiem. Dodajemy pokrojone w plastry pikle i przykrywamy drugą połówką bułki.
Komentarze