Kanapka tortilla z tuńczykiem

4.46 (202 ocen)

  • Łatwy

Sycąca tortilla z chrupiącymi warzywami i pyszną kremową pastą z tuńczyka, idealna gdy chcemy zjeść al fresco. Tortilla z tuńczykiem to idealna przekąska na lunch do pracy lub piknik na świeżym powietrzu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - placki typu tortilla: 2 sztuki
    - puszka tuńczyka w sosie własnym: 1 puszka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - seler naciowy, łodyga: 0.5 sztuki
    - Papryka czerwona świeża: 0.5 sztuki
    - kukurydza z puszki: 4 łyżki
    - sałata lodowa- liść: 2 sztuki
    - musztarda ( ulubiona, do wyboru): 1 łyżka
    - majonez light: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 łyżki
    - koperek suszony lub świeży: 1 łyżeczka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz cayenne: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.46 (202 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki Kanapki

Kanapka tortilla z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piknikowa kanapka z tuńczykiem 1. Tuńczyka odsączonego z zalewy łączymy z pokrojoną drobno cebulą, papryką czerwoną, kukurydzą, pokrojonym w cienkie plasterki selerem naciowym. Następnie dodajemy majonez, musztardę, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz cayenne. Całość dobrze mieszamy. Na placka tortilla kładziemy dość duży liść sałaty a następnie smarujemy go pastą z tuńczyka. Zaginamy najpierw dół placka a następnie każdy z jego boków. Tortilla z tuńczykiem na piknik jest gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować