Kalafior zapiekany mięsem mielonym

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny sycący kalafior zapiekany mięsem mielonym.Świetnie sprawdza się jako danie obiadowe .Rewelacyjnie smakuje gdy upieczemy razem z nim na blaszce ziemniaki pokrojone w ćwiartki ,podgotowane i doprawione solą.pieprzem i papryką w proszku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kalafior
    500 gram mięsa mielonego w moim przypadku z było z indyka
    8 plastrów boczku wędzonego
    pęczek kopru
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior zapiekany mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podgotowuję ok 20 min. Osuszam ręcznikiem papierowym i odkładam na blachę na której będzie pieczony.
    Mięso mielone doprawiam solą i pieprzem następnie obkładam nim kalafior.
    Na mięso układam plastry boczku tak aby pokryć całą powierzchnię kalafiora.
    Zapiekam w 180 st ok 1 godziny na złoty kolor.

Porady

świetnie pasują pieczone ziemniaczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować