Kalafior w panierce

4.5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetny sposób podania tradycyjnego kalafiora.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    sól
    2 jaja
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kalafior w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora umyć, podzielić na różyczki , ugotować w posolonej wodzie.
  • 2. Wystudzić.
  • 3. Rózyczki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • 4. Smażyć z każdej strony w rozgrzanym oleju.

Porady

Świetnie smakuje również na zimno jako przekąska.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować