Kakaowy pudding ryżowy

4.5 (199 ocen)

  • 50 min

Prosty i smaczny deser

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    100g ryżu
    600ml mleka
    100ml śmietanki 30%
    1 łyżka kakao w proszku
    3 łyżki cukru – do smaku można dać więcej lub mniej
    Cukier waniliowy
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Kakaowy pudding ryżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalać mlekiem i śmietanką. Całość mieszając dość często, gotować ok. 40 minut aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Pod koniec posłodzić i dołożyć cukier waniliowy utarty z jajkiem oraz mąkę i kakao rozmieszane w 4 łyżkach mleka. Ponownie chwilę zagotować. Pudding przełożyć do miseczek bądź kokilek. Zimne włożyć do lodówki na co najmniej 3 – 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować