Kakaowy biszkopt z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Wylać na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w 160 C ok. 20 min. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia. Przekroić na pół. Przygotować masę. Budyń roztrzepać w mniejszej ilości mleka, pozostałe zagotować z cukrem, wlać mieszankę, gdy zgęstnieje pozostawić do wystygnięcia, zimny zmiksować z margaryną.
2.Z górnej warstwy biszkopta powykrawać kółeczka.
3.Przełożyć ciasto: biszkopt, połowa masy, biszkopt z dziurkami, do dziurek włożyć plasterki banana, posmarować resztą masy.
4.Na ciasto zetrzeć na tarce wafelki, wstawić do lodówki
Komentarze