Kakao z kawowa pianką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To ciekawa propozycja podania kakao w całkiem nowej odsłonie. Cudowna kawowa pianka którą zajada się łyżeczką idealnie komponuje się smakowo z kakao.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml mleka
    kakao ja użyłam 3 łyżeczki

    kawowa pianka:

    2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub inka
    2 łyżeczki cukru trzcinowego
    2 łyżki gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Kakao z kawowa pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko grzejemy i rozpuszczamy w nim kakao. Przelewamy do ulubionej szklanki. Przygotowujemy kawową piankę.
    W garnuszku lub średnio głębokiej misce umieszczamy, kawę rozpuszczalną, cukier trzcinowy oraz gorącą wodę. Mikserem lub blenderem z końcówka do ubijania bitej śmietany ubijamy składniki w misce na NAJWYŻSZYCH obrotach przez 5-6 min a nawet do 8 min. non stop aż składniki się połączą, cukier rozpuści a mieszanka zacznie się pienić i zmieniać swą konsystencję na puszystą piankę. Gotową piankę przekładamy do szklanki na wierzch kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować