Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka
    150 g miodu
    50 ml ajerkoniaku
    30 g kakao
    10 g cynamonu

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy