Kaczka nadziewana mandarynkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jej smak nie jednego łasucha przyciągnie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kaczka
    3 mandarynki
    sól, pieprz
    1 ząbek czosnku
    ziele angielskie , liść laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka nadziewana mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczka dzień przed upieczeniem nasolić i po pieprzyć natrzeć czosnkiem .
    Na drugi dzień nadziać obranymi mandarynkami ,ziele angielskie i liść laurowy włożyć do rękawa i upiec razem, upiec w rękawie w temp. 200 stopni około 2 godzin.

Porady

Mandarynki możemy zastąpić innym owocem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować