Domowy syrop cytrynowo - miodowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny domowy syrop przygotowany z soku z cytryny, miodu i imbiru z dodatkiem goździków. Taki syrop posiada wiele różnych właściwości pomocnych przy zwalczaniu przeziębienia. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże soczyste cytryny
    miód
    40 g imbiru
    kilka goździków
    wyparzony słoiczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje

Domowy syrop cytrynowo - miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny myjemy i delikatne rolujemy na blacie kuchennym lub stole, lekko dociskamy. Kroimy na pół i wyciskamy sok. Imbir obieramy łyżeczką i kroimy w cienkie plasterki.
    Do wyparznego słoiczka wlewamy po 3 łyżeczki płynnego miodu, 3 łyżeczki soku z cytryny, wkładamy 3 plasterki imbiru. Robimy tak do czasu, aż składniki nam się wyczerpią. Na samym końcu wkładamy goździki. Słoik zakręcamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
    Po tym czasie syrop jest gotowy do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Miód Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować