Jogurtowiec z brzoskwiniami na biszkoptach

4.49 (141 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na jogurtowe ciasto na zimno z brzoskwiniami. Ciasto jest słodzone tylko galaretkami owocowymi. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1000 g jogurtu naturalnego
    3 galaretki krystaliczne
    800 ml gorącej wody
    5 płaskich brzoskwiń ( paraguayo )
    2 galaretki pomarańczowe
    mała paczka biszkoptów
    folia aluminiowa do tortownicy
    tortownica o średnicy 24
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Jogurtowiec z brzoskwiniami na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowiec z brzoskwiniami na biszkoptach 1. Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. W międzyczasie obieramy brzoskwinie ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy.
    Tortownicę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty.
    Do stężonej galaretki dodajemy jogurt i mieszamy. Gdy masa zacznie lekko tężeć przelewamy do tortownicy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
    Na stężonej masie jogurtowej układamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy półpłynną galaretkę brzoskwiniową. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować