Zapraszam na jogurtowe ciasto na zimno z brzoskwiniami. Ciasto jest słodzone tylko galaretkami owocowymi. Polecam.
1 godz. 30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1000 g jogurtu naturalnego
3 galaretki krystaliczne
800 ml gorącej wody
5 płaskich brzoskwiń ( paraguayo )
2 galaretki pomarańczowe
mała paczka biszkoptów
folia aluminiowa do tortownicy
tortownica o średnicy 24
Jogurtowiec z brzoskwiniami na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. W międzyczasie obieramy brzoskwinie ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty.
Do stężonej galaretki dodajemy jogurt i mieszamy. Gdy masa zacznie lekko tężeć przelewamy do tortownicy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Na stężonej masie jogurtowej układamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy półpłynną galaretkę brzoskwiniową. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze