Jogurtowe placuszki z borówkami i bananem

4.5 (149 ocen)

Pyszne lekki placuszki na jogurcie greckim, bogate w owoce: borówki i banany, najlepiej smakują podane z jogurtem i cukrem pudrem

Składniki:


  • 1,5 szklanki jogurtu greckiego
    0,25 szklanki mleka
    2 jajka
    1,5 szklanki mąki pszennej typ 650
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    400 g borówek amerykańskich
    1 duży banan
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Jogurtowe placuszki z borówkami i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Do miski wbić 2 jajka, dodać mleko i jogurt grecki, zmiksować.

    Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier, zmiksować.

    Banana obrać, pokroić w kostkę, borówki umyć i osuszyć, wrzucić owoce do ciasta, wymieszać.

    Na patelni teflonowej z minimalną ilością oleju smażyć placki z obu stron na rumiano.

    Podawać z cukrem pudrem i jogurtem (śmietaną)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Borówki amerykańskie Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować