Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni . Korzystajmy z darów późnego lata

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bakłażan: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - patison mały: 1 sztuka
    - tofu: 0.25 sztuki
    - pestki dyni: 4 łyżki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - przyprawa do grilla: 1 łyżka
    - kiełbasa wiejska: 15 dekagramów
    - mix sałat: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy ..
  • 2. Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy .
  • 3. Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę .
  • 4. Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . Doprawiamy solą . Serwujemy szaszłyka na sałacie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować