Sylwia Ładyga
Jesień i zima to u mnie ( i pewnie nie tylko u mnie ) taka pora, kiedy zdecydowanie chętniej sięgam po wszelkiego rodzaju gorące zupy albo dania jednogarnkowe.
Inspirują mnie targi, stragany pełne warzyw i jesienne pola uginające się pod ciężarem dyni.
Kocham smaki jesieni!
Kocham smaki jesieni, bo własnie do tych jesiennych smaków tak bardzo pasują moje ukochane orientalne smaki - kumin, kurkuma, curry, szafran itd.
Dziś, zainspirowana tymi smakami jesieni przygotowałam dla Was przepis na przepyszną zupę.
Śmieję się że to trochę taki nasz polski ramen, bo jest w nie tak wiele składników.
Składników, które łącząc się ze sobą tworzą fantastyczną całość, której nikt się nie oprze!
Koniecznie spróbujcie!
Zachwyćcie się razem ze mną!
0 (0 ocen)
Komentarze