Jesienne risotto

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Warzywne risotto

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu

    1/2 kg dyni, waga po obraniu

    20 dkg brukselki

    kilka liści jarmużu

    sól, pieprz

    słodka papryka

    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Jesienne risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić w kostkę.  W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić dynię, podsmażyć 203 minuty, zalać 1/2 szklanki wody, przykryć i gotować 10 minut, kiedy dynia zmięknie rozgnieść ją tłuczkiem do ziemniaków, dodać przyprawy i wsypać ryż, zalać 1 szklanka wody i dodać posiekane liście jarmużu. Brukselki podzielić na listki i po 10 minutach dodać do ryżu. Całość dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Dynia Jarmuż Warzywa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować