Te muffinki zapakowane do pudełka godzą interesy rodziców, bo dali dziecku zdrowe i wartościowe śniadanie oraz dziecka, bo dostało do szkoły swoje ulubione babeczki. Długo zachowują świeżość.
Jesienne muffiny z dynią i amarantusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszałam składniki mokre, a w drugiej misce składniki suche. Połączyłam zawartość obu misek, mieszając widelcem tylko do połączenia się składników.
2.Formę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Ciastem wypełniłam niemal całe foremki, ponieważ muffinki bardzo niewiele rosną. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 25 minut. Studziłam około 5 minut w formie, następnie wyjęłam babeczki na kratkę kuchenną.
3.*Te muffiny, w przeciwieństwie do większości innych, dużo smaczniejsze są na drugi dzień niż w dniu pieczenia i są równie smaczne przez kolejne 3-4 dni.
Komentarze