Jesienne ciasto z dynią i jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne ciasto z dodatkiem tartej dyni i jabłek z polewą czekoladową. Ciasto jest wilgotne i nie za słodkie. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    80 gram obranej dyni
    140 gram obranych jabłek
    3 jajka
    8 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
    3 czubate łyżki cukru
    2 łyżki mielonych orzechów włoskich
    20 łyżek z czubkiem mąki
    1 łyżka płaska kakao
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka z dużym czubkiem proszku do pieczenia
    Na polewę czekoladową :
    1 łyżka masła
    2 łyżki śmietanki 30%
    100 gram mlecznej czekolady
    Ponadto :
    olej - do blaszki
    bułka tarta - do blaszki
    keksówka 26x8x8
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Jesienne ciasto z dynią i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienne ciasto z dynią i jabłkami 1. Obrane jabłka i dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.Dokładamy jogurt naturalny i wybijamy jajka, mieszamy. Dodajemy cukier i mielone orzechy, ponownie mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej, mieszamy. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 i 20 minut.
    Ciasto przekładamy na papier do pieczenia.
    Polewa : masło, śmietankę i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Zimne ciasto polewamy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować