Jesienna zupa z brukselki

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana wynagrodzi nam to cudownym smakiem. Zawsze kojarzy się z jesiennymi warzywami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 400 g brukselki
    100 g karkówki
    100 g wędzonki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    sól
    pieprz
    pół selera
    ząbek czosnku
    pęczek koperku
    pół szklanki śmietany do zup
    3 woreczki ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienna zupa z brukselki 1. Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich warzyw dodałem brukselkę, posoliłem, gotowałem do miękkości. Zabieliłem śmietaną. Osobno ugotowałem ryż, który dodałem do ugotowanych warzyw. Posypałem pokrojonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować