Zupa niezwykle sycąca. Ratunek dla strudzonego, zziębniętego "wędrowca". Odrobinka siekanego koperku, czy grzanki własnej roboty doskonale uzupełniają zupę.
Jesienna zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami ..... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę, kostki rosołowe i serki wrzucić do garnka, gotować do momentu rozpuszczenia serków.
2.Marchewki zetrzeć na grubej tarce, pora pokroić w w "pół talarki", razem podsmażyć na odrobince masła. Pieczarki drobno pokroić i podobnie jak marchewkę i pora poddusić na maśle z tym, że w oddzielnym garnku.
3.Połączyć pieczarki, marchewkę i pora z rozpuszczonymi serkami, do tego dołożyć dwie zupy pieczarkowe "w proszku" i drobno pokrojonego kurczaka. Całość gotować 15- 20 minut ( do miękkości warzyw).
Komentarze