Jesienna zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami .....

4.48 (153 ocen)

  • 25 min

Zupa niezwykle sycąca. Ratunek dla strudzonego, zziębniętego "wędrowca". Odrobinka siekanego koperku, czy grzanki własnej roboty doskonale uzupełniają zupę.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 kostki rosołowe, 2 serki topione pieczarkowe "długie", 2 serki topione kremowe "długie", 3 litry wody, 3 marchewki, 1 por, 0,5 kg pieczarek, 60 dag fileta z kurczaka, 2 zupy pieczarkowe "w proszku", koperek, odrobina masła, sól , pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa

Jesienna zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami ..... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, kostki rosołowe i serki wrzucić do garnka, gotować do momentu rozpuszczenia serków.
  • 2. Marchewki zetrzeć na grubej tarce, pora pokroić w w "pół talarki", razem podsmażyć na odrobince masła. Pieczarki drobno pokroić i podobnie jak marchewkę i pora poddusić na maśle z tym, że w oddzielnym garnku.
  • 3. Połączyć pieczarki, marchewkę i pora z rozpuszczonymi serkami, do tego dołożyć dwie zupy pieczarkowe "w proszku" i drobno pokrojonego kurczaka. Całość gotować 15- 20 minut ( do miękkości warzyw).
  • 4. Gotową zupę posypać koperkiem, ewentualnie grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować